4 Haziran 2022 Cumartesi

KISA KISA GÜNDEM (4 HAZİRAN 2022)

 


1-Kızı boşandı Abdullah Gül’ün damadımın dediği milyonluk villa oğluna     kaldı(Yeniçağ)


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı boşanınca yıllardır oturduğu ve “Damadımın” dediği milyonluk villa ve sözde damada ait olan şirket Gül’ün oğluna devredildi. Damadın milyonluk villa ve şirketi neden tek kalemde Gül’ün oğluna devrettiği ise soru işaretlerine neden oldu.
(https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abdullah-gulun-damadimin-dedigi-milyonluk-villa-ogluna-kaldi-548964h.htm)

2- Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan ajansla ilgili haberlere yayın engeli(Yeniçağ)

Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı'na ilişkin bazı haberlerle ilgili ‘itibar zedeleyici’ oldukları gerekçesiyle yayından kaldırma kararı çıktı. Meclis’e sunulan “Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ndeki 'Çevre Ajansı’na ilişkin haberlerin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın talebi üzerine yayından çıkarılmasına karar verildi. BirGün'de yer alan habere göre, İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran tarihli kararıyla, kanunda yapılacak değişikliğin, 'mapa ve şamandıra ihalesi ile turizm alanlarını işletebilme yetkisinin Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı’na verilebilmesinin önünü açacak olmasına'  dikkat çeken haberlerin, içerikten kaldırılmasına hükmedildi. Mahkeme kararın gerekçesini "özel hayatın gizliliği" ve "kişilik hakları"na dayandırarak, söz konusu haberlerin 'haber alma, verme ve eleştiri hürriyeti kapsamında kalmadığını' öne sürdü.Kararda, haberlerin Emine Erdoğan’ın 'itibarını ve toplum nezdindeki saygınlığını zedelediği' savunuldu.

323 eser kayıp: 'Hangileri olduğunu bilmek kamuoyunun hakkı' (SOL)
CİMER’den gelen yanıtta, kayıp olduğu iddia edilen eserlerin durumuna ilişkin arşive rastlanmadığı, araştırmaların devam ettiği söylendi.


Devletin elindeki 23 eser "kayboldu". Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü, söz konusu eserlerin durumuna ilişkin arşiv belgelerine ulaşılamadığını, bunların ne zaman ve nereye devredildiğine ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, konuyla ilgili CİMER’e "Kaşıkçı Elması, Dolmabahçe’de 92 kilogram altın vazolar, Zeugma’da 9 milyon dolar değerindeki 10 eser, MSÜ Müzesi’nde 404 eser, Resim ve Heykel Müzesi’nde 250 milyon dolar değerinde 302 tablo ve Batman Müzesi’nde 20 altın sikkenin kaybolduğu iddiası doğru mudur? Bu eserler hangileridir? Akıbetleri ne olmuştur? Son 10 yılda kaç eser müzelerden kaybolmuştur?" sorularını yöneltti.
('Arşiv belgelerine henüz rastlanmadı') CİMER bu sorulardan sadece MSGSÜ ile ilgili olana yanıt verdi. CİMER, başvuruyu üniversiteye de iletti. Bu kapsamda MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü, soruları şöyle yanıtladı:"Mahut 404 eserden 377 adedinin, ülkemizin 1950-1960 yılları arasında güzel sanatları Anadolu’ya yaygınlaştırma politikası çerçevesinde; bakanlık emriyle Ankara ve İzmir Resim-Heykel Müzeleri’ne, devlet sanat galerilerine ve çeşitli kamu kurumlarına verildiği, bahse konu eserlerin listeleri ve teslim belgeleri dahil olmak üzere, tüm detayların arşivde mevcut olduğu, lakin 23 adet eserin akıbetine ilişkin arşiv belgelerine henüz rastlanmadığından bunların ne zaman ve nereye devredildiğine ilişkin arşiv çalışmalarının devam ettiği, konuyla ilgili geçmiş yıllarda soruşturma açıldığı ve üniversitemizin soruşturmanın ve eserlerin hâlen takipçisi olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman kişilerden oluşan inceleme komisyonu ile beraber müzede çalışmalara devam edildiği, belirtilmiştir." ('Hangileri olduğunu bilmek kamuoyunun hakkı') Bulut, konuya dair şunları söyledi: "Arşiv belgesi olmayan, yurtdışına kaçırılan, çalınan eserlerle tarihi mirasımız eriyor. Müzelerden tarihi eserler kayboluyor. Raporlara ‘kayıp’ olarak yansıyan eserlerin nerede olduğu, ne zaman, nasıl kaybolduğu bilinmiyor. Sorumlusu bile belli değil. 23 eserin akıbetine yönelik arşiv belgesi bile yok. Kamuoyunda, müzelerden çok sayıda eserin kaybolduğuna dair ciddi bir inanış var. Kültür Bakanlığı’nın görevi bu eserleri bulmak. Soruşturmayı zamana yayıp unutturmak değil!" Bulut, CİMER üzerinden Bakanlığa bir kez daha 23 eseri sorarak, "Hangileri olduğunu bilmek kamuoyunun hakkı" dedi.

4- Et ve Süt Kurumu iflasın eşiğinde: 520 milyon TL açık verildi (SOL)

Et ve Süt Kurumu 2021 yılında öz kaynaklarının tamamını yitirdi. Kötü yönetim ve liyakat sorunlarıyla sık sık gündeme gelen Et ve Süt Kurumu'nun, 2021’de 429,5 milyon TL olan öz kaynaklarının tamamını yitirerek 520 milyon TL açık verdiği ortaya çıktı. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, 2017 yılında 279 milyon 337 bin 270 TL kâr açıklayan Et ve Süt Kurumu, 2018 yılı itibarıyla düzenli olarak zarar etti. İdarenin 2019 ve 2020 yılındaki zararı sırasıyla 34 milyon 664 bin 593 TL ve 222 milyon 991 bin 213 TL oldu.(Öz kaynaklar eridi, borç birikmeye başladı) Mali verilere göre Et ve Süt Kurumu, 429 milyon 510 bin 757 TL özkaynak ile girdiği 2021 yılında 520 milyon TL açığa imza attı. 2021 yılında kurumun özkaynağı eksiye düşerek eksi 91 milyon 479 bin 728 TL olarak gerçekleşti. Et ve Süt Kurumu’ndaki batağı gözler önüne seren raporda, dikkati çeken değerlendirmeler de yer aldı. Kurum mağazalarının devam ettirilmesinde, "kârlılıktan ziyade kamu yararı ve piyasa fiyatlarına olumlu etkinin" göz önünde bulundurulduğu savunuldu. Kurumun, 14 kentte faaliyet gösteren toplam 18 satış mağazası olduğu bildirildi.Sayıştay Et ve Süt Kurumu’na mali denetimleri sonrasında 2020 yılında yayınladığı raporunda, “Tablonun negatife dönme riski var” değerlendirmesinde bulunarak kurum yönetimini uyarmıştı. (Genel Müdürlük binasına kira ödeniyor) Et ve Süt Kurumu yönetiminin kendisine ait binası da bulunmuyor. 10 yıldır aynı binada kiracı olan kurumun 2020 yılı itibarıyla KDV dahil aylık kirasıysa 292 bin 640 TL olarak hesaplandı.

5- CHP'li Karabat, rakamlarla açıkladı: AKP, TRT’de çok büyük oyun oynuyor(BİRGÜN)

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile TRT'de iktidarın çok büyük bir oyun oynadığını iddia etti. TRT'nn Sayıştay raporunda 21.3 milyon liralık bir kambiyo zararı tespit edildiğini belirten Karabat, "Bakın TRT yöneticileri. Hazırladığınız TRT 2020 Faaliyet Raporu’nda reklam gelirlerini 2019 için 306.2 milyon TL, 2020 için 316.1 milyon TL açıklamışsınız. Ama Sayıştay raporunda daha düşük rakamlar var" diye yazdı.
(https://www.birgun.net/haber/chp-li-karabat-rakamlarla-acikladi-akp-trt-de-cok-buyuk-oyun-oynuyor-390545)

6- İsraf ve kıyakta şampiyon rektör(Mustafa Kömüş-BİRGÜN)

Skandallarla gündeme gelen Şırnak Üniversitesi Rektörü, şimdi de araç israfıyla gündemde. Bu yetmezmiş gibi üniversitenin aracıyla lojmanını da kardeşi AKP İl Başkanı İbrahim Halil Erkan’a tahsis etti.
(https://www.birgun.net/haber/israf-ve-kiyakta-sampiyon-rektor-390491)

7-TÜİK verileri yine tepki çekti: Zıvanadan çıktı(BİRGÜN)

TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 73,50 olarak hesapladığını duyurdu. Enflasyon oranını hem beklenenin ve hem de hissedilenin çok altına açıklayan kurum madde sepetini de yayımlamayı durdurarak yine tepkileri üzerine çekti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün yayımladığı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileriyle yine tüm okları üzerine topladı. Kurumun açıkladığı son verilere göre TÜFE mayıs ayında yüzde 2,98 artarken yıllık enflasyon yüzde 73,50 oldu. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 73,50 ile 1998 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Mayıs ayında üretici fiyat endeksi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 132,16 arttı ve bir kez daha rekor düzeye yükseldi. Bu rakamlar ile yıllık tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas 58,7 puan açıldı.TÜİK verilerine göre bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 107,62 ile ulaştırma, yüzde 91,63 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 82,08 ile ev eşyası oldu.

TÜİK’i açıkladığı rakamlar rekor seviyelere ulaşsa da enflasyon oranı hem beklenenin ve hem de hissedilenin çok altında açıkladı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), tüketici fiyat endeksinin (E-TÜFE) mayıs ayında yüzde 5,46, son 12 ayda yüzde 160,76 arttığını duyurdu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’da perakende fiyatların mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 87,35, bir önceki aya göre yüzde 5,84 arttığını açıklamıştı.

MADDE SEPETİNİ AÇIKLAMADI

Açıkladığı her istatistik ile itibarınnı daha da kaybeden TÜİK mayıs ayında da bir skandala imza attı. Enflasyon verilerine madde sepeti yayımını durdurdu. Hangi mal ve hizmetin fiyatının nereden nereye geldiğini izlemek artık mümkün değil. TÜİK’in daha detaylı madde fiyat listeleri açıklaması gerekirken var olan madde fiyat listesini açıklamaması verileri hakkındaki kuşkuları artırdı.

Daha önce 400'ün üzerinde maddenin fiyatlarını yayımlayan TÜİK, son değişiklikle 290 harcama grubu belirledi. Bu değişikliğin ardından bu gruplara ilişkin ortalama madde fiyatları yerine endeks bilgileri yayınlanacak.

TÜİK 26 Mayıs tarihinde konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.Açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadeler kullanılmıştı: TÜFE kapsamında yayımlanmakta olan ayrıntılı tabloların sunum şekli ve içeriği konusunda kamuoyunda gündeme gelen yapıcı eleştiriler de dikkate alınarak, piyasadaki fiyat hareketlerinin kullanıcılar tarafından daha doğru okunması ve takip edilmesine imkân verecek bazı düzenlemeler yapılacaktır.

Bu amaçla Eurostat’ın TÜFE verileri konusundaki dağıtım politikası ve şeffaflık kriterleri de değerlendirilerek, ilerleyen süreçte TÜFE kapsamında yayımlanmakta olan ve Eurostat tarafından talep edilmeyen tabloların kaldırılarak, aynı şekilde talep edilen yeni tabloların da eklenmesine karar verilmiştir.

Hazırlık çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yeni yayımlanacak olan tablolarda, geçmiş aylara ait karşılaştırılabilir veriler de yer alacaktır.

HESAPLAMA YAPAN DAİRE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

TÜİK’in başkan ve başkan yardımcılarının, yönetim kadrolarının iktidar müdahalesiyle sık sık değiştirilmesi, Mayıs 2022’de Fiyat İstatistikleri Dairesi Başkanı’nın görevden alınması TÜİK üzerindeki siyasal baskının ne derece arttığını göstermişti. TÜİK’te enflasyon hesaplamasını yapan Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş, geçen ay görevinden istifa etmiş, kurumda birçok görev değişikliği olduğu bilgisi basına yansımıştı.Kurum, Mayıs 2022’de, endekste kapsanan 144 temel başlıktan, 9 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 130 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleştiğini de açıkladı.

GIDA ZAM ŞAMPİYONU TEREYAĞI

TÜİK’in sınırlı açıkladığı verilere göre mayıs ayında gıda ürünleri içerisinde fiyatı en fazla artan tereyağı oldu. Mayıs ayı zam şampiyonu ise yüzde 71,04’lük aylık ortalama zam oranıyla paket turlar oldu. Havayolu ile yolcu taşımacılığı da yüzde 14,98’lik zam oranıyla ikinci sırada yer aldı.

AÇIK ARA EN YÜKSEK ENFLASYON

Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinde açık ara en yüksek enflasyona sahip ülke oldu. Türkiye’nin ardından ikinci sırada uzun süre ekonomik kriz ile mücadele eden Arjantin geldi. Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine AB ve ABD tarafından çok sayıda yaptırım uygulunan Rusya’da dahi enflasyon 17,83 seviyesinde.

(BİRGÜN)




8- Bayraklı 1. Uluslararası Homeros Festivali’ne görkemli açılış (Evrensel)

1.Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat /Sanat Festivali, sanat dünyasının yerli-yabancı ünlü isimlerini Bayraklı’da buluşturdu. 3 gün sürecekfestivalin açılış galası Smyrna Bayraklı Höyüğü’nde gerçekleşti.Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Homeros festivali, yaşama kente ve insana bakışımızın bir yansımasıdır” dedi. Festivalin onur konukları Adonis ve Özdemir İnce de etkinliğe katılarak sanatseverlerle buluştu. Gecede Fuat Saka da konser verdi. Nazım Hikmet ölümünün 59’uncu yılında Şair Ahmet Telli’nin seslendirdiği şiirlerle anıldı. Tarihi sütunların arasında yapılan dans gösterisi de beğeni kazandı.(https://www.evrensel.net/haber/463025/bayrakli-1-uluslararasi-homeros-festivaline-gorkemli-acilis)

9- Hilal Kaplan ile eşi Süheyb Öğüt'ten aralarında gazetecilerin de olduğu 34 kişi hakkında "terör" suçlaması(Evrensel)
Sabah yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de bulunduğu 34 kişi hakkında şikayette bulundu. 
Sabah yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Efe Kerem Sözeri, Kemal Özkiraz, Ahmet Şık ve İsmail Saymaz gibi isimlerin bulunduğu 34 kişi hakkında şikayetçi oldu. Hilal Kaplan Öğüt ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de yer aldığı 34 kişi hakkında, "terör, hakaret, iftira gibi" iddialarla şikayetçi oldu. Şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. İkilinin avukatlığını ise Selman Öğüt ile Hadi Dündar yapacak.

Şikayet dilekçesinde, “Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, hakaret, iftira, suç uydurma ve savcılık makamının ortaya çıkardığı suçlar” suçlamaları yöneltildi. Kemal Özkiraz'ın paylaştığı dilekçeye göre hakkında şikayetçi olunan isimler şöyle: Murat Ağırel, Mesut Aykın, Baransel Ağca, Ali Tarakçı, Taha Ün, Selim Temurçi, Cemile Bayraktar, Cengiz Güldalı, Yasemin Yıldırım, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Mehmet Yakup Yılmaz, Efe Kerem Sözeri, Kemal Özkiraz, Ahmet Şık, İsmail Saymaz, Cengizhan Çekil, Celal Eren Çelik, Kenan Alpay, Atılgan Bayar, Yavuz Değirmenci, İbrahim Yörük, Ümit Karaca, Bülent Korucu, Fidel Okan, Ali Aktaş, Fırat Erez, Nurbaki Enes, Fatih Şahintürk, Aydın Ünal, Tarık Toros, Said Sefa, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan.

10 -TÜİK karartmasıyla halktan çaldılar (Evrensel)

Fiyat istatistiklerini yayımlamaya son veren TÜİK’in şaibeli verileri “Karartma” olarak değerlendirildi. Prof. Dr. Aziz Çelik, yapılacak ücret zammının bir çırpıda yüzde 9 aşağı çekildiğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) fiyat istatistiklerini yayımlamaya aniden son verdi ve bu durum “Karartma ve sansür” olarak değerlendirildi. Prof. Dr. Aziz Çelik, “Çalışanlar ve emekliler bir çırpıda yüzde 9 az zam alacak” dedi. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisi, ücret ve maaş zamlarının yapılacağı temmuz 2022 öncesinde büyük şaibe yarattı. Yıllık enflasyon yüzde 73,5 oldu. Tüketici enflasyonu 2022 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre ise yüzde 2,98 oldu. TÜİK’e göre aylık enflasyon bir önceki ay yüzde 5,46 yükselmişti. Buna göre enflasyonda artış hızı azaldı. TÜİK, mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilerde İstanbul Ticaret Odası, Türk-İş ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verileriyle büyük fark olduğu görüldü. TÜİK, her enflasyon açıklamasında güncellenen madde fiyatlarını da paylaşmadı. 409 ürünün aylık fiyat değişimlerini gösteren “madde sepeti ve ortalama madde fiyatları” tablosunda mayıs ayı fiyatları yer almadı. *İstanbul Ticaret Odasının tüketici enflasyonu bir ayda yüzde 80’den, yüzde 87,4’e çıkarken; TÜİK’in tüketici enflasyonu sadece 3,5 puan artarak yüzde 70’ten, yüzde 73,5’e çıktı. *Türk-İş'in gıda enflasyonu 1 ayda yüzde 85’ten, yüzde 107,8’e çıkarken; TÜİK’in gıda enflasyonu 2,5 puan artarak yüzde 89,1'den, yüzde 91,6’ya çıktı.*Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAG) göre, enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 5,46 arttı, son 12 aylık artışı ise yüzde 160,76 olarak gerçekleşti. TÜİK böylece ücret ve maaş artışlarının yapılacağı Temmuz 2022 öncesinde enflasyon oranını beklenenin ve hissedilenin çok altında açıkladı.(TÜİK’TEN VERİLERE KARARTMA) TÜİK madde sepeti ve ortalama madde fiyatları listesinde karatmaya gitti. TÜİK 2003 yılından bu yana açıkladığı enflasyona esas madde fiyat listesini açıklamaktan vazgeçti. Böylece fiyatları kontrol etmenin yegane yolu ortadan kalktı. Konuya ilişkin açıklama yapan DİSK-AR, “Temmuz 2022’de yapılacak ücret, maaş ve emekli aylık zamları öncesi düşük enflasyon açıklanması şaibelidir” ifadelerini kullandı. TÜİK Mayıs 2022 için açıklanan TÜFE verilerinde ise büyük bir skandala imza attı. TÜİK yıllardır açıkladığı 400’u aşkın mal ve hizmetten oluşan madde sepeti ve ortalama madde fiyat listesini Mayıs 2022 itibariyle açıklamayacağını belirtti. DİSK-AR’ın Mayıs 2022’de yayımlanmayan madde sepetlerine ilişkin bilgi talebine karşılık TÜİK Bilgi Dağıtım Grup Başkanlığı tarafından verilen yanıtta talep edilen tabloların Mayıs 2022 itibariyle güncellenmeyeceği ifade edildi. Böylece fiyat artışlarının madde bazında izlenmesi mümkün olmadı. TÜİK’in daha detaylı madde fiyat listeleri açıklaması gerekirken var olan madde fiyat listesini açıklamaması TÜİK verileri hakkındaki kuşkuları artırdı.(ÜCRET VE MAAŞLARDA GASP BÜYÜK OLDU) Ücret, maaş ve emekli aylıkları TÜİK verileri baz alınarak Temmuz 2022’de 6 aylık enflasyona göre artırılacak. “Enflasyonun düşük açıklanması işçinin, emekçinin, emeklinin, halkın ekmeğinin gasbedilmesi anlamına geliyor” diyen Prof. Dr. Aziz Çelik şu değerlendirmede bulundu: “Mayıs 2022'de dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak açıklanmıştı. Bu ay açıklanan aylık 2,98’lik artışla 5 aylık enflasyon yüzde 35,64 oldu. Gelecek ay yüzde 2,5 aylık enflasyon açıklanırsa 6 aylık enflasyon yüzde 39 olacak. Temmuzda ücret, maaş ve aylıklar buna göre artacak. Eğer mayıs ve haziran enflasyonları yüzde 6 açıklansaydı. Altı aylık enflasyon toplam yüzde 48 olacaktı. Böylece temmuzda yapılması gereken zam en az yüzde 48 olacaktı. Çalışanlar ve emekliler bir çırpıda yüzde 9 daha az zam alacak. Böylece halkın cebinde en az yüzde 9 çalınacak. Düşük enflasyon ve fiyat sansürlemesi çalışanın, emeklinin ekmeğinin çalınmasıdır, yoksullaşmadır. Enflasyon emme basma tulumba gibidir. Yoksuldan ve işçiden alıp zengine ve sermayeye kaynak aktarılmasıdır.”   (ENFLASYON HESABININ YAPILDIĞI DAİRE BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ) Enflasyon verilerinin açıklanmasına bir hafta kala Türkiye İstatistik Kurumunda, dikkat çeken bir görev değişimi yaşanmıştı. Enflasyon hesabı çalışmalarının yürütüldüğü TÜİK Fiyat İstatistikleri Dairesi’nin başındaki isim olan Cem Baş ‘sağlık sorunları’nı gerekçe göstererek ‘görevden affını’ istemiş, ‘görevden af’ talebinin kabul edilmesiyle Baş’ın yerine Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atanmıştı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder